Visiem bērniem patīk ēst nagetus. Tos nav grūti pagatavot mājās, bet saskaņā ar tradicionālo recepti šāda uzkoda ir pagatavota no gaļas. Tomēr šādu uzkodu var pagatavot no sēnēm.
Gaļas vietā var ņemt savas iecienītākās sēnes, eksperimentēt ar garšvielām. Viss ir atkarīgs no jūsu garšas izjūtām un vēlmēm.
Sastāvdaļas:
8 sēnes
120 ml ūdens
40 g kukurūzas ciete
40 g kviešu milti
50 g kukurūzas pārslas
1 tējkarote cepamais pulveris
1/2 tējkarote malta paprika
1/2 tējkarote kaltēti ķiploki
Sāls, malti melnie pipari – pēc garšas
Saulespuķu eļļa – 200 ml
Pagatavošana:
Vispirms sēņu kājiņas jāatdala no cepurītēm un jānoskalo. Pēc tam sēņu kājiņas un cepurītes sagriež vidēja lieluma šķēlītēs.
Lasi vēl: Šī puķe tiek sēta novembrī: sēklas var izkaisīt pat sniegā, un tās nesabojāsies.
Kukurūzas pārslas ieberiet maisiņā, sasmalciniet un drupatas ielieciet bļodā.
Pēc tam kukurūzas cieti ieber citā bļodā, samaisa ar miltiem, cepamo pulveri, papriku, sāli un pipariem. Iegūtajā maisījumā ielej ūdeni un visu samaisa – jāiegūst krēmīga mīkla.
Iemērc sēņu gabaliņus mīklā un apviļā tos kukurūzas pārslās.
Apcep nagetus pannā ar sviestu, līdz tie kļūst zeltaini.